Radio Caca (RACA) Coin Nedir?
Radio Caca (RACA) dünya genelinde dijital yerli kişiler tarafından tek bir sanal dünya vizyonu olan merkeziyetsiz bir metaverse projesidir.
RACA, blockchain oyunları olan Metamon ve Universal Metaverse’in (USM) tokeni olmakla beraber Maye MUSK Mysery Box NFT koleksiyonunun özel yöneticisidir.
The Universal Metaverse (USM)
Universal Metaverse, kullanıcılarının gayrimenkul sahibi olabileceği, işletmeler ve sanat galerileri gibi işletmeler açabileceği, oyun oynayabileceği bir metaverse evrenidir. Google Earth benzeri bir sistemle, kullanıcılarının bu 3 boyutlu sanal dünyada istediği gibi gezebilecek olması ile, oyun endüstrisinde bir ilk olma özelliğine sahip.
USM Yol Haritası
- NFT Market – Eylül 2021
- Metamon Oyunu – Ekim 2021
- Universal Metaverse (USM) Oyun Lansmanı – Aralık 2021
- USM Zinciri Ana Ağ (Mainnet) Lansmanı – Haziran 2022
USM, evreninin içinde NFT’lerimizi takas edebileceğimiz Champs-Elysses benzeri bir caddeye sahip olan oyun, kendi dünyasında kendi pazarını inşaa etmekte.
Aynı zamanda evreninin içinde bulunan launchpad servisi ile öncelikle küçük ve bağımsız işletmeler için oyun etkinliklerine, ünlüler için ise sanal ürün lansmanlarına ev sahipliği yapacak.
Metamon (Metamon Island)
Metamon, USM evrenine entegre olacak küçük bir 3D oyundur. Oyna-Kazan sistemiyle oyun içinde elde edeceğimiz karakterleri NFT şeklinde takas edilebilecek ve buradan gelir elde edebileceğiz.
DeFI Stake
Projenin merkeziyetsiz borsası ile birlikte RACA tokenlerimizi veya NFT’lerimizi stake ederek NFT kazanabileceğiz, bu özellik pasif gelir bakımından RACA’nın diğer projelere göre öne çıkmasını sağlıyor.
Sonuç
Radio Caca (RACA) coin, merkeziyetsiz olup, dünya genelindeki geliştiricilerin tek bir vizyon doğrultusunda geliştirdikleri bir proje. Elon MUSK’ın annesi Maye MUSK ile olan işbirlikleri ve büyük bir metaverse evrenine sahip olması ile birlikte göz önüne çıkıyor. Stake özelliği ile birlikte NFT kazanma ayrıcalığı ve USM evreninde kendi pazarını kurması da projeyi farklı kılan özelliklerden. Merkeziyetsiz olması iyi bir özellik olsa dahi geliştirme aşamasında sorun çıkabilme ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerek. Vadettiklerini gerçekleştirebilirse güzel bir proje olacağa benziyor. Fakat whitepaperlarının küçüklüğü ve detaylara yer vermemesi ile kafamda soru işaretleri barındırıyor. Projenin vadettikleri güzel olsa da uzun vade için biraz bekleyip geliştirme sürecini görmenin daha iyi olacağını düşünüyorum.
Bağlantılar
Batuhan Yağız Bozkurt